У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

Mille poolest on tallelihaga toit sinu lemmikloomale kasulik?

2016-09-13
Mille poolest on tallelihaga toit sinu lemmikloomale kasulik?

Talleliha on üks paremaid ja toitainerikkamaid lihasid. Just sellepärast soovitavad tallelihaga toitu väga sageli ka loomaarstid.

Tallelihast saab kvaliteetseid valke ja aminohappeid. Need ained on iga koera ja kassi jaoks eluliselt tähtsad. Valgud on üks olulisemaid ehitusmaterjale, mis kasvatavad ja taastavad lihaskude ja rakke ning reguleerivad organismi protsesse (nt immuunsüsteemi talitlust). Valgud on ülimalt tähtsad lihastele, nahale ja karvastikule, samuti antikehade ja hormoonide (nt insuliini) tootmise jaoks.

Talleliha peetakse üheks tervislikumaks lihaks, sest see sisaldab peaaegu kolm korda vähem kolesterooli. Peale selle on tallelihas rohkem rauda ja muid lemmiklooma organismile kasulikke aineid (tsinki, B-rühma vitamiine). Tsink on üks tähtsamaid tallelihas leiduvaid vitamiine. Tsink osaleb paljudes elulistes protsessides. See on väga tähtis immuunsüsteemi jaoks. Samuti on tsink vajalik haavade paranemiseks. See stabiliseerib veresuhkru taset ja reguleerib ainevahetust.

Talleliha on kergesti seeditav valguallikas. Seda liha peetakse kõige vähem allergiaid tekitavaks loomseks valguallikaks, mistõttu sobivad tallelihaga toidud suurepäraselt lemmikloomadele, kellel on tundlik seedetrakt.

Paljud koerad ja kassid armastavad tallelihatoite just erilise tallemaitse pärast.

Loomatoitude koostist uurides olete ilmselt märganud, et mõnikord on koostisainena märgitud talleliha jahu. Mille poolest see tallelihast erineb? Mõlema lähteaine on talleliha, erineb vaid koostisaine tootmisprotsess.

 

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!