У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

Malta bichon

2017-03-22
Malta bichon

Kunagi Malta terjeriks kutsutud tõugu koerad on meeldiva olemisega ja väga armsad. Malta bichon jõudis Ühendkuningriiki umbes XVI sajandil. See oli kuninganna Elizabeth I lemmiktõug. Vaatamata tema väikesele kasvule paistab Malta bichon kartmatu. Ta on üks härrasmehelikumaid väikese koera tõuge. See koer ei aja karva. Tema pikal uhkel karval ei ole aluskarva, tänu millele see ei tekita allergiat. Seda tõugu koer on peaaegu eranditult lapsesõbralik. Talle meeldib aktiivne ajaviide, kuid kui selleks puudub võimalus, kohaneb ta kergesti ka paiksema eluga. Tegu on ühe vanema naturaalselt kujunenud väikese koeratõuga. 

Kutsikaid on lihtne dresseerida, nad õpivad kiiresti ja on terved kui purikad. Nad on suurepärased kaaslased ning saavad hästi läbi teiste tõugude ja lastega.

Iseloomuomadused ja eluviis

Tegu on dekoratiivtõuga. See koer on väike, elava loomuga, taibukas, ustav ja vastupidav ning tunneb end hästi igasugustes tingimustes. Malta bichon on puhas ja kaunis koer, kes pakub meeldivat seltsi. Ta kohandub hästi enamikus kodudes ja teeb nii palju trenni kui omanik on seda valmis pakkuma. Talle sobib suurepäraselt nii viiekilomeetrine matk kui ka jalutuskäik ümber kodukvartali. Malta bichon on väga tark koer – tema elu tuleb reguleerida nii palju, et koera ohutu käitumise piirid oleksid kindlaks määratud.

Hooldus

Karva regulaarne hooldamine aitab vältida pulstumist. Mõni peremees kärbib koera karva tugevalt, teine eelistab pikka ja langevat kasukat. Sellist peab sagedamini kammima ja pesema ning pealael olevad karvad kinni siduma, et need silma ei läheks. Käppasid ja kõhtu võib puuderdada spetsiaalse koertele ette nähtud puudriga, et need pesukordade vahel vähem määrduksid. Iga paari nädala tagant lõigatakse küüsi. Tumedaid laike silme all saab vältida, kui anda koerale kvaliteetset toitu ja silmaaluseid regulaarselt spetsiaalse vedelikuga puhastada. Samuti tuleb hoolitseda koera hammaste eest.

Kui kutsikas on veidi suuremaks kasvanud, on soovitatav teda vannitada mitte sagedamini kui kolme päeva järel. Enne pesu tasub karv läbi kammida. Karva kuivuse vältimiseks tuleb seda niisutada spetsiaalse koerapalsami või losjoonilahusega, et kaitsta seda lõhenemise eest. Vesi peab olema pehme ja mitte liiga kuum. Looma võib pesta vaid koertele ette nähtud profivahenditega.

Näituseks ettevalmistamisel on soovitatav nõu pidada aretajatega, kellel on selle tõu aretamisel pikk kogemus.

 

 

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!