У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

Maiustused kassidele. Milleks neid vaja on?

2020-05-20
Maiustused kassidele. Milleks neid vaja on?

Kes on su kodus kuningaks? On ta koheva karvaga ja kas kõnnib omapäi? Kassiarmastajad on kindlasti ühel nõul – kassid on majas valitsejateks, keda tuleb alatasa hellitada. Maiustus ei ole üksnes maitsev amps, vaid ka kasulik abivahend lemmiklooma eest hoolitsemisel. 

Hea käitumise edendamiseks

Kui mitu korda olete kuulnud väidet: „Koeri saab koolitada, kuid kasse – mitte“? Muidugi ei õpi kassid nii paljusid asju selgeks, kui koerad, kuid head käitumist tuleb neile kindlasti õpetada.

Uuringud on näidanud, et maiustuste andmisel ja kassi samaaegsel positiivsel julgustamisel on koolitamine tõhusam. Premeerimine toiduga hea käitumise eest võib anda kassidele vajaliku motivatsiooni! Kuid pidage meeles, et kassid on oma olemuselt üksildased jahimehed, kes on harjunud enda eest ise hoolitsema. Te ei saa sundida kassi tegema seda, mida ta ei taha.

Kiitke oma kassi hea käitumise eest, silitage teda, andke talle tervislikke maiustusi. Kui soovite võõrutada oma kassi soovimatust käitumisest, proovige tema tähelepanu kõrvale juhtida või pakkuge talle muid tegevusi. Tuleb aru saada, et kassid ei mõista distsipliininõudeid samamoodi nagu koerad.

Näiteks kui soovite, et lemmikloom tuleks kutsumise peale kohe teie juurde, andke talle iga kord, kui ta seda teeb, maiuspala. Kui aga teie kass hakkab kohe näuguma, kui te asute sööma, siis käskige tal lakata näugumast ja andke maiustus. Kui lemmikloom ei täida teie käsku – ärge andke talle maiustust.

Hambahoolduseks

Nagu inimestelgi, tuleb ka kassidel hambaid puhastada. Lihtsaim viis seda teha on anda oma lemmikloomadele maiustusi. See aitab tõhusalt hambakatu ja hambakivi teket vältida. Lemmikloomale sobivat maiustust valides pöörake tähelepanu selle koostisele: hammaste tervist säästev toode ei või sisaldada suhkrut. Ravitoimega maiustuste pakendile on tavaliselt märgitud, et toode sobib hammaste hoolduseks. Sellised maiuspalad sisaldavad tavaliselt eritoimeaineid, mis vähendavad bakterite paljunemist, hambakatu ja kaariese teket ning soodustavad suuhaavade paranemist.

Toitu valivatele kassidele

Kui annate oma kassile kogu aeg sama toitu, eriti kui see on kuivsööt, tuleks seda kindlasti mitmekesistada paari-kolme maiustusega. Nii maitseb toit lemmikloomale paremini ja teie neljajalgne sõber on õnnelikum.

Karvapusade maost eemaldamiseks

Kõigile on teada, et kassid on suured puhtusearmastajad ja oma karva lakkudes võivad nad osa karvu alla neelata. Maos võivad tekkida karvapusad, mis põhjustavad kassil iiveldust ja oksendamist. Spetsiaalne kassidele mõeldud pasta Malt aitab kassidel hõlpsamini karvapusasid väljutada, mistõttu on see toode hea valik teie lemmiklooma tervise eest hoolitsemiseks.

Kui tihti anda?

Kui olete terve päeva söönud täisväärtuslikku ja tervislikku toitu, siis teate, et võite õhtul lemmiksarja vaadates rahumeeeli maiustust nautida. Umbes samamoodi on ka kassimaiustustega – neid võib anda vaid mõned korrad päevas ja ei saa hoolida sellest, kui tihti neljajalgne sõber neid ka anuks.

Tegelikult ei kipu kassid sageli maiustusi nuruma, kuid teadke seda, et need neile meeldivad. Nii et hellitage aeg-ajalt oma karvapallist sõpra maitsvate paladega, eriti just hea käitumise eest. Muidugi ei tohi kassi hellitamisel kunagi üle pingutada, sest maiustused on sageli kõrgevõitu kalorsusega, nii et ülehellitatud kass võib lihtsalt rasvuda. Selle vältimiseks piirduge vaid mõne palaga päevas.

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!