У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

Riided koertele - mood või vajadus? Millal on tarvis looma riietada ja millised riided valida?

2021-12-06
Riided koertele - mood või vajadus? Millal on tarvis looma riietada ja millised riided valida?

Üsna paljud inimesed usuvad, et lemmiklooma ei ole tarvis riietada, kuna ta omab karvkatet, aga riided on vaid lemmikloomaomaniku moekapriis. Kuid kas karv suudab alati kaitsta meie neljajalgseid sõpru ja millal peaks looma riietama?

Kas riided on vajalikud kõikidele koertele?

Ilmade jahenedes märkate, et teie kasvandik ei taha enam pikemalt õues viibida? Külm ja niiskus sunnivad teda kiirustama koju? Sel juhul vajab teie kasvandik ilmselt riideid. Kuid kas riided on vajalikud kõikidele koertele?

Kas looma on tarvis riietada sõltub enamasti tema tõust ja karvkatte tüübist. Näiteks külmematest kliimavöönditest pärinevad koerad - Siberi haski, Alaska malamuut, Saksa spits, Berni karjakoer või samojeedi koer vajavad õueriideid väga harva. Need koerad säilitavad oma kehasoojuse naturaalselt, aga riietega võivad isegi üles kuumeneda.  

Kuid pikakarvalised koerad võivad tõesti vajada niiskuse eest kaitsvat vihmamantlit või kombinesooni. Sest kui koer saab märjaks ja niiskus jääb karvkattesse - hakkavad seal paljunema bakterid, mis võivad põhjustada nahaärritust, ekseemi või isegi tõsiseid nahahaigusi. Seetõttu peaks vihmase ilmaga riietama oma kasvandiku kvaliteetsesse vihmamantlisse või kombinesooni. KIKA kauplustes leiate kvaliteetseid PAW COUTURE märja ilma riideid mistahes suurusega või tõust kasvandikule.  

Suurekaalulised koerad hoiavad kehasoojust paremini kui väikest tõugu koerad. Eriti kõhnad, väikest tõugu ja lühikarvalised koerad nagu hurdad või vene kääbusterjerid võivad jaheda ilmaga tõesti külmetada, seetõttu soovitatakse nad riidesse panna. Ja see ei ole seotud moega, kuna sellistele koertele on riietus esmavajalik tervise säilitamise eesmärgil.

Kui temperatuur on talvel langenud alla -5 kraadi tuleb lühikarvalistele koertele panna selga soojustatud riided. See võib olla vest, jope või veekindel kombinesoon. Samuti on väga tähtis, et koer liiguks - see kaitseb samuti külma eest.

Kas koerad võivad külmetuda?

Samuti kui inimesed võivad koerad saada nohu, külmetuda või haigestuda kopsupõletikku. Jaheda ilmaga on eriti tarvis kaitsta vanu, tundlikke ja väheliikuvaid lemmikloomi. Nende immuunsüsteem on nõrgem, seetõttu võib meie kliimavööndile iseloomulik jahedus ja niiskus mõjutada nende tervist kiiremini.

Veterinaararstid ütlevad, et külmal aastaajal haigestuvad loomad sagedamini, kui talved on suhteliselt soojad kui niisked. Samuti on koertele ohtlik suur temperatuuride vahe - väljumine väga soojast ruumist talvekülma kätte. Selline temperatuurivahe võib kahjustada meie kasvandike selga, liigeseid ja immuniteeti.

Kuidas valida oma lemmikloomale sobivad riided?

Valige oma kasvandikule riided lähtudes tema tõust, karvkattest ja aktiivsusest.

Nagu juba eelpool mainisime - vihmakeep ja vihmamantel on eriti vajalikud pikakarvalistele koertele, kuna niiske ilmaga ei lase need karval märjaks saada. Just märg karvkate põhjustab mitmesuguseid vaevusi. Lisaks sellele aitavad riided valgekarvalistel koertel vältida vihmast põhjustatud pruune plekke karval.

Pikemate varrukatega rõivad sobivad vanematele koertele, kelle on probleeme liigestega. Soe ja hästi liibuv riietus ei lase külmetuda ja aitab tervist säilitada.

Riided valige ka lähtudes sellest, kui kaua kavatsete oma lemmikuga õues viibida. Kui armastate pikki jalutuskäike, valige kasvandikule soe, tuulekindel, kapuutsiga jope. Kui jooksete õue vaid lühikeseks ajaks, sobib ka kõrge kaelusega kampsun või soojustatud vest.

 

KIKA kauplustes on suur valik värvikaid, erineva disainiga, kõrgekvaliteedilisi sooje PAW COUTURE koerariideid.  Väga tähtis on et riie oleks mugav ega piiraks koera liigutusi. Samuti see, et ese oleks kergesti puhastatav - just sellised on PAW COUTURE lemmikloomariided.  

Kuidas kaitsta kasvandiku käppi?

Ilmade jahenedes on tarvis hoolitseda ka neljajalgsete väga tundliku käpanaha eest. Talvisel ajal tänavatele ja kõnniteedele puistatav sool kahjustab looma käppi. Sool söövitab käpapatju ja looma tundlikke varbavahesid, millele võib järgneda põletik ja tõsised kahjustused. Seda võivad aidata vältida spetsiaalsed saapad või käpapalsam.

Nii kui inimene tunneb õue minnes külma näonahaga, kogevad meie koerad seda käppade kaudu. See on eriti tundlik koht, eriti väikeste koeratõugude puhul. Seetõttu lakuvad neljajalgsed peale õuest naasmist tihtipeale käppi neid soojendades ja niisutades, mis moodustab tingimused bakterite paljunemiseks ja võib põhjustada nahahaigusi.

Seetõttu vajavad kasvandiku käpad külmal aastaajal erilist hooldamist. KIKA kauplustest leiate palju niiskuse ja külma eest kaitsvaid kvaliteetseid saapaid või kummisokke. Need saapad ja sokid liibuvad suurepäraselt koera käppadele, ei takista kõndimist ja kaitsevad tundlikke käpapatju.

 

Kui teie kasvandik ei harju saabastega kõndima - pühkige peale jalutuskäigult naasmist ta käpad kuivaks, kõrvaldage õuest toodud niiskus ja kemikaalid. Peale seda niisutage käppi kvaliteetse ja naturaalse käpapalsamiga.

KIKA kauplustest leiate TAURO PRO LINE PURE NATURE PAW BALM – naturaalse, kõrgeima kvaliteediga käpapalsami, mis kergendab teie kasvandiku hooldamist külmal aastaajal. Palsam kaitseb käpapadja tundlikku nahka, niisutab ja toidab, toimib põletike ja mikroobide vastu.  Parima Parima tulemuse saavutamiseks kasutage palsamit enne ja pärast jalatuskäiku. Kui käpanahk on eriti kuiv - määrige palsamit 2-3 korda päevas, aga selleks et palsam paremini imenduks juhtige kasvandiku tähelepanu kõrvale maiustega.

Ehtige oma kasvandiku erilistel puhkudel

KIKA kauplustest võib leida mitte ainult külma ja niiskuse eest kaitsvaid riideid vaid ka teemariideid lemmikloomadele, mis on eriti populaarsed pühade perioodil. Üha rohkem inimesi peab oma lemmikloomi tõelisteks pereliikmeteks ja soovib ka neid pühade ajal ehtida.

Jõulude puhul kandke jõuluteemalisi rõivaid mitte ainult ise vaid ostke ka oma lemmikloomale vallatu, meeleolukas jõulumotiividega kaunistatud PAW COUTURE kampsun, kleit, džemper või aksessuaar – KIKA pakub teile laia ja meeleolukat selliste riiete sortimenti.  Ärge kartke ehtida oma kasvandikku ja looge koos pühademeeleolu.  

 

 

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!