У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

Minu koer sööb väga kiiresti, kas see on normaalne?

2021-09-20
Minu koer sööb väga kiiresti, kas see on normaalne?

Sellele, omanike korduma kippuvale küsimusele, on vastus väga lihtne – jah, see on normaalne. Kuid kuigi see on normaalne – kahjuks pole see tervislik.

 

Miks mõned koerad söövad väga kiiresti?

Kiire söömine võib olla vana vaist. Koerte esivanemad, hundid, sõid pärast jahti koheselt ära kogu oma saagi, sest vastasel juhul sööksid nende saaki teised kiskjad või hundikarja liikmed.

Väga sageli söövad koerad oma toitu palju kiiremini siis, kui neil on konkurents. Näiteks kodudes, kus on teisi lemmikloomi.

Mõnikord kipuvad koerad, kes on elanud halvemates tingimustes, sööma oma toitu nii kiiresti kui võimalik, sest nad on harjunud nälgima ega tea, millal toit uuesti saabub.

Mõnikord on koerad lihtsalt kannatamatud ja temperamentsed, nii et nad söövad oma sööda kiiresti.

 

Kas kiire söömine võib lemmiklooma negatiivselt mõjutada?

Sööda kiire tarbimine kahjustab lemmikloomade tervist, sest esiteks neelab lemmikloom mitte ainult palju halvasti näritud sööta, vaid ka palju õhku. See võib põhjustada tõsiseid häireid seedesüsteemis ja mõnikord põhjustada surma. Söödaga alla neelatud õhk põhjustab mao punnitust, mis avaldab survet teistele organitele ja maole – võib põhjustada mao tagurpidi pööramise. Kui juhtub, et kõht pöördub tagurpidi, katkeb verevool maos ja koer võib vajada kiiret operatsiooni.

Toidu kiire tarbimine võib põhjustada kõhuvalu, haavandeid, puhitus ja gaaside kogunemist. Sööt muutub raskemini seeditavaks, mistõttu võib see põhjustada mitmesuguseid pikaajalisi seede- ja maohaigusi.

Kui koer sööb liiga palju ja liiga kiiresti, on kõht täis sööta, mida ei näritud ja mida on raskem seedida. Pärast seda, kui kõht on söödaga koormatud, ei suuda seedesüsteem toitu nii kiiresti toitaineteks lahustada ja sööt oksendatakse kõige sagedamini seedimise asemel välja.

Samuti võib koer kiirelt sööta tarbides kergesti lämbuda.

Toitu kiiresti süües ja seda lihtsalt alla neelates ei kasuta koer hambaid, mis tõenäoliselt tähendab, et hammastele tekib palju hambakattu, mis võib põhjustada tõsiseid suuprobleeme.

 

Kuidas õpetada koera aeglasemalt sööma?

Koeri, kes kipuvad kiiremini sööma, saab käsitsi toita, mis võimaldab lemmikloomal saada üksikuid söödapalasid. Ometi pole see eriti mugav. Lihtsam valik on – aeglase söömise kauss.

Mis on aeglase söömise kauss? See on spetsiaalne kauss, mis on valmistatud nii, et lemmikloomal on söödani raskem jõuda. Kausi põhi on ebaühtlane ja sellel on “takistusi”, mis ei luba lemmikloomal täis suuga süüa. Lemmikloom peab keelega igast nurgast sööda välja võtma, igat tükki närima ja alles siis uue suutäie otsima. Sellisest kausist süües sööb lemmikloom kaks korda kauem ja sööt tarbitakse aeglases tempos.

Tänu sellisele kausile on söömisprotsess palju aeglasem, mis on oluline lemmiklooma seedesüsteemi ja tervise jaoks. See kauss sobib suurepäraselt ülekaalulistele lemmikloomadele ja neile, kellel on kalduvus ülekaalulisusele, sest koer hakkab kiiremini täiskõhutunde saama, isegi kui sööta on kogustes palju vähem.

Kauss motiveerib lemmiklooma sööta närima ja mitte terviklikult alla neelama, seega sobib see suurepäraselt noorte lemmikloomade koolitamiseks.

Sellest kausist süües on koera tähelepanu rohkem köidetud protsessis ja ta tunneb palju vähem stressi. Hästi näritud sööta on kergem seedida ja lemmikloomal ei teki pärast söömist ebamugavusi.

KIKA aeglase söömise kausid aitavad kaitsta koera soolegaaside ja kõhupuhitusest, vähendavad allaneelatud õhu hulka, ennetavad söötmise järgset oksendamist.

Kauss on valmistatud vastupidavast ja kõvast materjalist, seda saab pikka aega kasutada ja seda on lihtne pesta. Teie lemmiklooma iga söötmine muutub huvitavaks ja lõbusaks tegevuseks. Kaussi saab kasutada nii kuiva kui ka märja sööda jaoks.

Kaitske oma lemmikloomade kõhtu ja seedesüsteemi KIKA aeglase söömise kausiga.

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!