У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

Looduslikud toidulisandid ja puugitõrjevahendid on lemmikloomaomanike seas üha populaarsemad

2021-04-16
Looduslikud toidulisandid ja puugitõrjevahendid on lemmikloomaomanike seas üha populaarsemad

Asjata ei öelda, et looduses peab valitsema tasakaal. Ohte ja haigusi leidub rohkesti, kuid paljudel juhtudel annab loodus meile parimad vahendid nende vastu võitlemiseks. Looduslähedus ja jätkusuutlikkus mängivad meie elus üha olulisemat rolli ning ka lemmikloomaomanikud otsivad võimalusi, kuidas oma neljajalgsete sõprade eest hoolitseda, kasutades turvalisi, tõhusaid ning looduslähedasi tooteid.

 

Milleks eelistada looduslikke ravimeid?

 

Veterinaar ning KIKA lemmikloomapoodide peaapteeker Kamilė Ausmanė on oma praktikas näinud palju olukordi, kus keemilised ja sünteetilised preparaadid on lemmikloomadel vastunäidustatud nende terviseseisundi või vanuse tõttu. Loomaarsti sõnul otsib järjest rohkem lemmikloomaomanikke looduslikke alternatiive oma looma tervise hoidmiseks.

Praegusel aastaajal on puugid kahtlemata üks peamisi terviseriske ning kõik lemmikloomaomanikud otsivad viise, kuidas oma lemmikuid tüütute ja ohtlike parasiitide eest kaitsta. Soovides kemikaale vältida, otsivad loomaomanikud sageli ka puukide tõrjumiseks looduslikke alternatiive.

„Osa loomaomanikke väldib kemikaale veendumuste tõttu, teised sellepärast, et nende lemmik ei talu keemilisi aineid ja tõrjevahendeid. Igal juhul kohtame üha enam kliente, kes soovivad oma kodulooma kaitsta looduslike vahendite abil,“ ütleb Ausmanė.

Veterinaar rõhutab, et kunagi ei tohiks kasutada mitut keemilist kaitsevahendit korraga, mis tähendab, et need loomaomanikud, kes soovivad oma lemmikule täiendavat kaitset, peaksid keemilistele abivahenditele (näiteks puugirihm) lisaks otsima naturaalseid preparaate.

„Tõsiasi on see, et turul pole ühtki toodet, mis tagaks sajaprotsendilise kaitse puukide vastu. Seepärast soovitavadki eksperdid erinevaid puugitõrjevahendeid omavahel kombineerida, kasutades samal ajal mitut. Siinkohal on looduslike tõrjevahendite eelis see, et erinevalt kemikaalipõhistest tohib nende puhul kasutada mitut vahendit samal ajal. Samas mitme keemilise abivahendi korraga kasutamine võib tekitada loomakesele mürgituse,“ selgitab Ausmanė.

 

Looduslik kaitse

 

Kamilė Ausmanė sõnul on kemikaalidest hoiduvatele lemmikloomaomanikele pakkuda laias valikus puugitõrjevahendeid, nagu ohutud ultraheliripatsid, looduslikud parasiidivastased kaelarihmad, pihustid ja šampoonid. Peale selle aitavad parasiite tõrjuda ka hästilõhnavad looduslikud eeterlikud õlid.

„Me näeme reaalset nõudlust looduslike tervisetoodete järele. Sellepärast tegime KIKA poodidesse ka eraldi rohelise apteegi sektsiooni, kust loodustooteid otsivad loomaomanikud leiavad lihtsa vaevaga endale sobiva ja vajaliku toote,“ sõnab kogenud veterinaar.

KIKA rohelisest apteegist leiavad kliendid tooteid, mille valmistamisel on kasutatud mürgivabasid ning lemmiklooma- ja loodussõbralikke tooraineid. Rohelisest apteegist leiab ka valiku parasiidivastaseid tooteid, mis on täiesti toksiini- ja putukamürgivabad.

Need, kes otsivad looduslikke vahendeid puukide tõrjumiseks, leiavad A’Scentualsi sarja tootevalikust šampooni ja palsami Flea & Tick. Kookos- ja teiste eeterlike õlidega rikastatud tootesari ei kaitse ainult parasiitide eest, vaid ka niisutab ning rahustab ärritunud nahka, taastades selle loomuliku pH.

„Need parasiidivastased šampoonid ja palsamid sisaldavad putukatõrjeks ainult looduslikke õlisid, mistõttu on nad lemmikloomale täiesti ohutud ja ärritusevabad. Lemmikloomaomanikud, kes soovivad lemmikut parasiitide eest igapäevaselt kaitsta, võiksid proovida ka Insect Repellanti ja Insect Asian Shieldi eeterlike õlide segusid, mis aitavad samuti tõhusalt parasiite tõrjuda,“ soovitab Ausmanė. Õlisegusid tuleb hõõruda lemmiklooma kaelale vahetult enne jalutuskäiku.

„Samuti võib kasutada looduslikke parasiidivastaseid pihusteid, mida tuleks loomale piserdada enne jalutuskäiku. Näiteks meie rohelise apteegi ANIBIO sprei sisaldab samuti ainult looduslikke putukatõrjevahendeid,“ lisab veterinaar.

Teine äärmiselt tõhus ja järjest populaarsem puugitõrjevahend on ultrahelilainete abil töötav kaelaripats TICKLESS, mis pakub head täiendust või alternatiivi keemilistele parasiiditõrjevahenditele. „TICKLESSi ultraheliripatsid pakuvad kaasaegset, ent looduslikku kaitset ja selle tõhusust on korduvalt ka rahvusvaheliselt testitud. Selliseid puugiripatseid on pakkuda nii koertele, kassidele kui ka inimestele. Ripatsid levitavad inimese ja looma kõrvadele kuuldamatuid helilaineid, mis häirivad parasiitide koordinatsiooni ning takistavad neil seeläbi inimese või looma külge kinnitamist,“ selgitab Ausmanė.

 

Loodustooted pole ainult tõhus parasiiditõrje

 

Loomaomanikud ei otsi looduslikke abivahendeid ainult puukide tõrjumiseks, aga ka igapäevaselt oma lemmiklooma tervise turgutamiseks. Ka sellisel juhul soovitab Ausmanė proovida looduslikke vitamiine ja toidulisandeid.

KIKA roheline apteek pakub klientidele laias valikus looduslikke vitamiine ja mineraalidega rikastatud toidulisandeid nii kassidele kui ka koertele. Ausmanė sõnul on näiteks Beaphari või Nature’si kaubamärki kandvad toidulisandid loodudki selleks, et soodustada lemmikloomade tasakaalukat toitumist. „Toidulisandeid kasutades ei toeta sa ainult oma lemmiku karvastikku ja luustikku, aga turgutad ka immuunsüsteemi, parandad tema enesetunnet ja söögiisu ning muudad ta liikuvamaks,“ kinnitab Ausmanė.

Näiteks soovitab veterinaar proovida rohelise apteegi Nature’s Protectioni sarja kassidele ja koertele mõeldud kaltsiumilisandit MicroZeoGen, mida hindavad paljud tõuaretajad ning mis on hädavajalik ka mitmete haiguste puhul. Toode koosneb vulkaanilise päritoluga klinoptiloliidist ja kaltsiumkriidist. „See toidulisand tõstab maohapete taset, aitab suurepäraselt ennetada kõhulahtisust ning aitab toksiinidel kehast väljuda, soodustades omakorda vitamiinide ja toitainete imendumist organismi,“ selgitab Ausmanė populaarse toidulisandi tööpõhimõtet.

Veterinaari kinnitusel sobib see toidulisand profülaktiliseks kasutamiseks kõigile kassidele ja koertele, et hoida pidevalt kaltsiumi taset looma organismis. Lisaks toetab toidulisand liikuvate, sportlike ja ka juba kõrgemas vanuses lemmikloomade luustikku ning tiineid ja imetavaid emasloomi.

„Loodustoodete puhul on väiksem tõenäosus, et loomal esineb mõni vastunäidustus või allergia ja samas toetad oma lemmiku tervist, ilma et avaldaksid sellega survet tema loomulikule immuunsüsteemile. Peale traditsiooniliste toodete on meil pakkuda laia valikut erinevaid looduslikke ja keemiavabu alternatiive,“ kinnitab Kamilė Ausmanė.

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!