У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

Lemmikloomaga õue! Kolm ekspertide soovitust, miks tasub kevadel jalutusaksessuaare uuendada.

2023-04-24
Lemmikloomaga õue! Kolm ekspertide soovitust, miks tasub kevadel jalutusaksessuaare uuendada.

Õhus on juba kevade hõngu, seega veedame aina enam õhtuid ja nädalalõppe värskes õhus – metsas või pargis, tutvudes veel käimata radadega elukoha või linna ümbruses. Muidugi võtame kaasa ka lemmiklooma. Kas teadsite, et kevade saabudes tuleb hoolt kanda mitte ainult lemmiklooma puugivastase kaitse eest, vaid ka uuendada jalutusaksessuaare? Meie eksperdid räägivad lähemalt kolmest põhjusest, miks kevad on hea aeg jalutusaksessuaare uuendada.

 

 

Nii nagu talvel kuluvad meie saapad, kindad või käekotid suurte temperatuurierinevuste ja niiskuse pärast, nõndasamuti kuluvad ka jalutusrihmad, kaelarihmad ja traksid. Ent kulunud jalatsid ei ole nii kriitiline probleem kui äkitselt katki rebenenud kaelarihma tõttu ära jooksnud koer. Just teie lemmiklooma ohutuse pärast soovitame jalutusaksessuaarid hoolikalt üle vaadata ja kulumisilmingute korral need võimalikult ruttu välja vahetada.

 

Karvavahetuse pärast (eriti pika ja topeltkarvaga koertel) võib tekkida vajadus trakse või kaelarihma uuendada, sest talvel kantud ese võib kevadel juba liiga suureks osutuda. Samuti on väga oluline, et kui lemmikloom on kaalus juurde võtnud või suuremaks kasvanud, siis traksid ega kaelarihm ei pigistaks, sooniks ega piiraks liikumist. Liiga tihedalt ümber kaela pingutatud rihm võib põhjustada hingetoruprobleeme ja liiga väikesed traksid võivad tekitada nahaärritust ja karvapusasid. Pidage meeles, et kaelarihma ja kaela vahele peab vabalt mahtuma kaks sõrme ja trakside vahele üks sõrm.

 

Kevad toob sageli rohkem vihma ja pori, mis võivad teie koera jalutustarvikud kiiresti ära määrida ja rikkuda. Läbi vettinud või porine kaelarihm või traksid võivad tekitada ebamugavust ja põhjustada koguni nahaärritust või nakkust ning jalutusrihm võib palju kiiremini ära kuluda ja katki minna. Sellepärast kontrollige ja puhastage koera jalutusaksessuaare kindlasti regulaarselt ning vahetage suve saabudes uute vastu välja.

 

Kuidas valida koerale kõige sobivam kaelarihm, traksid või jalutusrihm?

 

 

Pikakarvalistel koertel (nt Malta bichon'idel, borderkollidel, pikakarvalistel jorkširi terjeritel ja teistel) võiks eelistada kaelarihma, sest see vähendab pusade riski. Samuti hästi dresseeritud koertel, kes oskavad kõrval kõndida.

 

Trakse soovitatakse koertele, kellel on probleeme hingetoruga või kellel esineb hingamisraskusi (nt bokseritele, buldogitele jt), samuti noortele kutsikatele, kes ei oska jalutusrihmaga käia – traksid ei ole kaela vastas ja ei raskenda hingamist.

 

Automaatrihm sobib väikestele ja keskmistele tõugudele, rahulikumatele ning treenitud lemmikloomadele, sest see ei lohise mööda maad, püsib puhas ja kaugust saab kergesti fiksaatori abil reguleerida.

 

Tavaline jalutusrihm on soovituslik dresseerimise käigus noortele koertele, kes ei oska kõrval käia, samuti suurt tõugu üliaktiivsetele koertele. Tavaline jalutusrihm on lühem ja tugevam kui automaatrihm, tänu millele on sellega lemmiklooma märksa lihtsam kontrolli all hoida.

 

Otsige jalutamistarvikud, mis on valmistatud kvaliteetsetest materjalidest ja mis peavad vastu loomulikule kulumisele. See on eriti oluline koerte puhul, kellele meeldib jalutusaksessuaare närida või kiskuda või kes ei oska korralikult teie kõrval kõndida, end eemale rebimata.

 

Kui käite sageli jalutamas pimedal ajal, valige tarvikud, mis muudavad teie lemmiklooma pimedas nähtavaks, näiteks helkuriga kaela- ja jalutusrihmad. On oluline, et neil oleks öisel ajal või halvasti valgustatud kohas ohutu jalutada.

 

Kui valite õiged jalutusaksessuaarid, kannate nende eest hoolt ja uuendate neid vajaduse korral, tagate oma lemmikloomale ohutuse ja mugavustunde, et ühised jalutuskäigud oleksid võimalikult meeldivad nii teile kui ka lemmikloomale!

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!