У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

KIKA õnnitleb loomakaitsepäeva puhul ja tuletab meelde, et neid armastada ja nende eest hoolitseda peame iga päev!

2021-10-18
KIKA õnnitleb loomakaitsepäeva puhul ja tuletab meelde, et neid armastada ja nende eest hoolitseda peame iga päev!

Igal aastal 4. oktoobril tähistab kogu maailm Ülemaailmset loomade päeva. Sel päeval peaksime pidama meeles kõiki lemmikloomi, tänama neid selle eest, et nad on iga päev meie kõrval. Tundma rõõmu, et lemmikloomadel on nii tähtis koht meie elus, et nad toovad iga päev me ellu rõõmu, muudavad meid paremaks.

 

Miks on oktoober loomade kuu?

1931 a Itaalias, rahvusvahelisel loomakaitse konverentsil otsustati 4. oktoobrit, pühak  Franciscuse surmapäeva hakata tähistama Ülemaailmse loomakaitsepäevana. Kristlased peavad  Franciscust looduskaitse pühakuks, seetõttu kuulutati see päev Ülemaailmseks loomade päevaks.

Leedus hakati Ülemaailmset loomade päeva ametlikult tähistama alates 2000 a ja see kanti tähtpäevade nimekirja. Sel päeval korraldatakse mitmesuguseid üritusi, toimuvad loengud, ergutatakse mõtlema loomade kaitsmise, loomade õiguste, nende pidamise ja hooldamise teemadel. Sel päeval püüavad inimesed hellitada oma lemmikuid maiustega, osutavad neile rohkem tähelepanu.

 

Ülemaailmne loomade päev peaks kõikidele meenutama kõikide loomade peamisi õigusi ja vabadusi:

Omada kodu ja mitte kannatada temperatuurimuutuste või muu füüsilise ebamugavuse tõttu;

Omada võimalust naturaalseks arenguks ja käituda vastavalt loomusele;

Mitte kannatada haigustest või haavadest põhjustatud valu ja piina;

. Saada kvaliteetset vett ja sööta, mitte nälgida;

Elada hirmuta ja lõpetada elu ilma kannatusteta.

 

Aitäh, et armastate endast nõrgemaid

KIKA tahab tänada kõiki hoolitsevaid ja vastutustundlikke lemmikloomaomanikke selle eest et neil on suur ja avatud süda oma neljajalgsete jaoks. Täname selle eest, et neid armastate ja iga päev nende eest hoolitsete. Täname selle eest, et lubate meil KIKA toode ja teenustega aidata kaasa teie kasvandiku heaolule. Me tahame olla teie lemmiklooma hea elu osa ja püüame iga päev end täiustuda teie ja teie neljajalgse sõbra heaks.

Kuid KIKA hoolitseb mitte ainult nende loomade eest kellel on armastavad peremehed vaid ka nende eest - kes neid alles ootavad.

 

KIKA leidis kodu rohkem kui 2000 lemmikloomale

2015 aastal algatas KIKA kauplustekett Leedus uue loomakaitseprojekti ja sisustas oma kauplustes kodututele loomadele ajutised eluasemed. Selle projektiga ühinesid väga paljud erinevates linnades tegutsevaid loomakaitseorganisatsioonid.

KIKA kaupluste ajutistesse varjupaikadesse kolisid oma peremeest ootavad kutsikad ja kassipojad, kes iga päev kohtasid kauplusekülastajaid lootust täis pilguga.

KIKA hoolitses, et kõik ajutisse varjupaika toodud lemmikloomad oleksid täiesti terved ja vaktsineeritud , et neil poleks parasiite ja omaksid mikrokiipi. Kõik need loomad on sõbralikud ja valmis kolima uude koju.

KIKA püüab, et kodutute loomade arv väheneks iga päevaga, aga uue kodu leidnute arv suureneks. Võime vaid tunda rõõmu, et numbrid on tõesti rõõmustavad ja üha rohkem kodutuid leiavad endale sooja kodu. Tänu ajutise kodu aknale leidsid armastava peremehe juba 2377 lemmiklooma Leedus ja 181 Eestis!

Ja see pole veel kõik, igas KIKA kaupluses võivad ostjad leida kassa juures annetuste kasti ja anda oma panuse kodutute loomade heaks, sest loomade eest hoolitsevad organisatsioonid kannavad iga päev väga  suuri kulusid. KIKA annetab iga kuu kodututele loomadele mitu tonni kõrgeima kvaliteediga sööta, et nad oleksid uut peremeest oodates söönud ja terved.

Me kutsume kõiki meie sõpru ühinema ilusa initsiatiiviga ja aitama kodutuid väikse annetusega, toiduga, külastusega varjupaika ja sooja tähelepanuga neile, kelle südamed on avatud ja kes vajavad väga meie õrnu silitusi. J seda mitte ainult oktoobris – loomakaitsekuus vaid aastaringselt.

 

Süüdakem koos KIKAGA rõõmusädeme kodutute kurbades silmades.

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!