У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

KIKA ettevõttegrupile saab osaks au toetada Genfi ülemaailmset näitust ning sellele kuuluv aretuskeskus Tauro Kennel on leidnud koha maailma parimate seas

2022-07-19
KIKA ettevõttegrupile saab osaks au toetada Genfi ülemaailmset näitust ning sellele kuuluv aretuskeskus Tauro Kennel on leidnud koha maailma parimate seas

KIKA Groupi meeskond ja rohkem kui 20 Tauro Kenneli aretuskeskuse koera osalesid Hispaania pealinnas Madridis suurimal rahvusvahelisel koertenäitusel World Dog Show 2022, kust noppisid palju võite.

 

Tänavune üritus tõi KIKA Groupi esindajatele rohkelt võidutiitleid: koguni kaks juunioride klass maailmameistrit, kuus Hispaania näituse tšempionit, aretuskeskus Tauro Kennel tunnistati maailmas paremuselt neljandaks ning järgmisel aastal on KIKA Groupi ettevõttegrupis välja töötatud ja valmistatud kaubamärgid Tauro Pro Line ja Nature‘s Protection Superior Care Genfi näituse peasponsorid.

KIKA ettevõttegrupi loodud kaubamärgid toetavad Genfi ülemaailmset näitust

 

Ettevõttegrupi KIKA Group asutaja ja kauaaegne aretaja Janita Januškauskaitė-Plungė ütleb, et on ettevõttegrupis välja töötatud lemmikloomatoitu ja hooldustooteid kasutanud juba pikka aega ning nende kvaliteeti hinnatakse ka välismaal. Nüüd sai ettevõttele osaks veel ka suur au sponsida juba järgmisel aastal Genfis toimuvat näitust World Dog Show. Tauro Kenneli koerad võistlevad seal tšempionitiitli pärast, kuid suurim uudis on see, et künoloogist aretaja välja töötatud ja rohkem kui 30-aastast karvahoolduskogemust kandev kaubamärk Tauro Pro Line ning looma individuaalseid vajadusi rahuldav ainulaadse koostisega funktsionaalne toit ja maiuspalad Nature’s Protection Superior Care saavad olema selle näituse peasponsorid.

 

„Aretajad, kes otsivad oma loomadele uusi tehnoloogiaid ja parimaid lahendusi, ei sõida kohale üksnes koeri näitama ja näitusel osalema, vaid ka tutvuma. Nähes, kui aktiivseks nad muutuvad, soovime oma loodud tooteid ülemaailmsetel võistlustel kogu ilmale tutvustada. Järgmise aasta maailmameistrivõistluste peatoetajaks saab üksnes siis, kui tõestad, et oled innovaatiline ja lood tervislikke tooteid, niisiis see, et Šveitsi klubi valis meid – noori ja energilisi ettevõtjaid, kes suudavad rohkem teha – on väga suur au ja oluline tunnustus meie tööle. See on KIKA ettevõttegrupile äärmiselt tähtis, aga sellega kaasneb ka vastutus. Asume usinalt tööle, et järgmise aasta näitus oleks meeldejääv kõigile osalejatele ja pealtvaatajatele,“ jagab J. J. Plungė tulevikuplaane.

Koju toodi üle 60 tiitli

 

Lisaks kahele maailmameistrile, kelleks said Malta bichon ja Saksa kääbusspits, on J. J. Plungėl tänavu hea meel ka teiste kasvandike tiitlivõitude üle, mida sai kokku üle 60 – 20 World Dog Show 2022 auhinda, 25 erinäituste auhinda ja 25 samal ajal toimunud Hispaania meistrivõistluste auhinda. Malta bichon'ide paar pälvis tiitli Couple best in show.

 

„Maailmameistrivõistlustel käib tihe rebimine, mis sarnaneb inimeste spordi- või tantsuvõistlustele – mitte keegi 10 000 lemmiklooma-aretajast ei tule ju sinna teist kohta saama, sellepärast ei ole siin kohta eksimustele. On oluline mõista, et võiduks ei piisa heast koerast – teda tuleb osata ka õigesti esitleda. Händlerid töötavad mitu aastakümmet, et õppida tundma koera psühholoogiat, sellepärast ei võta meistrivõistlustel mõõtu mitte üksnes koerad, vaid ka koeraesitajad, sest nad peavad demonstreerima oma loomade parimaid omadusi,“ jutustab J. J. Plungė võistlustest.

Pikaaegne aretaja tunnistab, et kui ta sai teada, et on jõudnud maailma parimate aretuskeskuste hulka, ei suutnud ta tribüünil seistes pisaraid tagasi hoida. Ühtaegu on ta õnnelik iga koera isikliku võidu üle: „Ma ei tea, kas on võimalik teisiti reageerida, kui sinu kasvatatud ja hoolitsetud koer saab parimaks. Näitused on mäng, kuid aretamine on raske töö, koguni kunst, sellepärast toob iga esinemine adrenaliinitulva ja iga tunnustus kirjeldamatu rõõmu. Meistrivõistlused nõuavad suuri investeeringuid ja suure meeskonna tööd, aga tuleb mõista, et võitude taga seisavad koerad, kes dikteerivad suundumusi – nemad demonstreerivad, kuidas lemmikloomad võivad meie tooteid kasutades välja näha.“

 

Heade tulemuste taga on toitumine ja igapäevane hooldus

J. J. Plungė jutu järgi seisab nende tunnustuste taga ei miski muu kui järjepidev töö ning ettevalmistus ei alga sugugi mitte mõni päev enne näitust, vaid tunduvalt varem. Tema sõnul tuleb alustada juba siis, kui emane koer on tiine. Ettevalmistuses mängivad kõige tähtsamat osa lemmiklooma tasakaalustatud toitumine, millest oleneb 80%, ja igapäevane hooldus, millest oleneb 20% tulemusest. Samuti viivad soovitud tulemuseni distsipliin ja järjekindel dressuur.

 

„Ettevalmistus, distsipliin ja hooldus on küll väga olulised, kuid etteastel mängib tähtsat rolli ka õnn. Sellisele näitusele sõites pead mõistma, et aretus ja näitused on kaks eri asja – näitus on show, kus võib hästi minna, aga võib ka mitte. See ei tähenda, et sinu töö on halb. Seevastu aretus on aretaja süsteemne töö, mille eesmärk on aretada välja tõu parim esindaja,“ märgib professionaalne aretaja.

Enda välja töötatud toodang

 

Et lemmiklooma tervise ja heaolu üks tähtsamaid alustalasid on toitumine, pühendab J. J. Plungė palju tähelepanu selle kvaliteedile ja funktsioonidele.

 

„Hakkasime loomatoitu välja töötama, lähtudes erinevatest probleemidest, millega lemmikloomad kokku puutuvad. Eriti palju tähelepanu pühendame valgekarvaliste neljajalgsete hooldusele. Kõik meie tooted valmivad vastutustundlikult ja neid katsetatakse meie aretuskeskuses. Toit rändab kogu maailma turgudele alles siis, kui oleme leidnud parimad valemid ja jõudnud parimate võimalike tulemusteni. Usaldame oma toodangut, sellepärast anname enda aretatavatele lemmikloomadele üksnes toitu Nature‘s Protection Superior Care White Dogs. See teraviljavaba toit sisaldab parima kvaliteediga valguallikaid, nagu valget kala või lõhe. Tänu tasakaalustatud aminohapete kogusele võitleb see toit pruunide pisaralaikudega ja nii õnnestub meil karv areeni jaoks ideaalselt valge hoida.

 

Teine osa on igapäevane hooldus. Selleks kasutame profikosmeetikat Tauro Pro Line, mis sisaldab rohkem kui 97% naturaalseid koostisaineid. Selle koostises ei ole niisuguseid agressiivseid aineid nagu silikoonid, SLS ja parabeenid,“ räägib J. J. Plungė lemmikloomade hooldusest ja märgib, et kosmeetika peab andma pikaajalise tulemuse, s.t mitte peitma karvastiku probleeme, vaid soodustama terve karva kasvu ja hoidma naha tervena.

Näitusel esitleti veel ühte lemmiklooma-lappide, -mähkmete, -hügieeni, -aksessuaaride ja -mänguasjade kaubamärki Misoko. See on nime saanud käharakarvalise bichon'i Tauro Misoko järgi, kes on kaks korda maailmameistriks tulnud ja üle 60 tšempionitiitli pälvinud. Nagu ütleb KIKA ettevõttegrupi omanik, siis just sellepärast kiirgub kogu toodangust tšempionivaimu ja kõrget kvaliteeti ning tooted paistavad silma oma unikaalse disaini ja värvide poolest.

 

Praegu moodustavad ettevõttegrupi KIKA Group üle 120 poega KIKA jae- ning e-kaubanduskett Eestis ja Leedus, lisaks üks Põhja-Euroopa moodsamaid kuivtoidutehaseid Akvatera, maailmas tunnustust pälvinud aretuskeskus Tauro Kennel, loomade juuksur-spaa, koolituskeskus Tauro Grooming Academy ning ettevõtte värskelt avatud üksus Ameerika Ühendriikides. Praegu ekspordib KIKA Group kaupa rohkem kui 60 riiki üle kogu maailma.

 

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!