У вас есть вопросы? Свяжитесь с нами: klienditeave@kika.ee или +372 609 0461

KIKA ettevõtete grupi toetus Ukrainale: 100 tonni sööta sõjast räsitud riiki ja tasuta esmatarbekaupa neile, kes põgenevad Eestisse koos lemmikloomaga

2022-03-23
KIKA ettevõtete grupi toetus Ukrainale: 100 tonni sööta sõjast räsitud riiki ja tasuta esmatarbekaupa neile, kes põgenevad Eestisse koos lemmikloomaga

Olukord Ukrainas on puudutanud inimeste südameid üle kogu maailma. Paljud süütud tsiviilisikud kannatavad sõja tagajärgede all, kuid ilma toidu ja peavarjuta, armastavate käte või sooja koduta jäävad ka lemmikloomad, kes enda eest ise hoolitseda ei saa. Sündmusi jälgides ja olukorrale reageerides teatab KIKA GROUP, UAB oma toetusest lemmikloomadega Eestisse saabuvatele ukrainlastele ja saadab ka humanitaarabi mujale Ukrainasse.

 

Ukraina lemmikloomadele - 100 tonni kuivsööta

 

Märtsi esimesel nädalal käis ettevõtte KIKA GROUP, UAB meeskond abi andmas Ukraina piiril. Missiooni eesmärk on aidata võimalikult paljusid Ukraina peresid, kes ületavad piiri koos lemmikloomadega ning toetada neid mitte ainult loomatoiduga, vaid ka muude hädavajalike vahenditega, nt tekkide ja loomade transportimise kottidega. Poola-Ukraina ja Rumeenia-Ukraina piiripunktides jagasid vabatahtlikud välja 1 tonni koera- ja kassikuivtoitu ning ligi 200 hädavajalikku eset.

„Samuti tuleb meile palju päringuid söödapuuduse kohta Ukraina kuumades piirkondades, eriti riigi idaosas, kus käib sõda. Meile on oluline iga elu, seetõttu tegelevad selle teemaga pidevalt meie meeskonna suured jõud, koordineerime logistikat riigisiseselt, et meie saadetud toetus jõuaks iga neljajalgse sõbrani.

 

Oleme juba eksportinud Ukrainasse ligi 100 000 kg loomatoitu, mis jõudis meie meeskonna ja vabatahtlike abiga Lvivi, kust see veeti edasi rongide, busside ja autodega Uzhgorodi, Odessasse, Harkivisse, Krivoy Rogi, Kiievisse, Kropyvnõisse, Zaparožjesse, Žitomõri, Dneprisse, Vinnõtsasse, Krementšukki, Rivnesse, Poltaavasse ja Nikolajevisse. Nendes linnades jagatakse sööta loomade varjupaikadele, tõuarendajatele, kinoloogidele ja loomulikult lemmikloomade omanikele.

 

Ja see pole veel kõik, sööt liigub edasi ka teistesse linnadesse, püüame jõuda sõjategevuse kõige kuumematesse punktidesse, kus nii inimesed kui loomad pole mitu nädalat peaaegu mingit humanitaarabi saanud.

 

Oleme tänulikud vabatahtlikele, kes oma aega ohverdades ja eluga riskides tarnivad sööta nendele lemmikloomadele, kes seda hetkel kõige rohkem vajavad,” ütles KIKA ettevõtete grupi asutaja Janita Januškauskaitė Plungė.

 

 

Abi koos lemmikloomaga Eestisse tulijatele

 

KIKA GROUP, UAB on asutamisest saadik arendanud ja tegutsenud Eesti lemmikloomade heaolu ja tervise nimel ning on täna valmis aitama ja tagama heaolu ka Ukraina lemmikloomadele. Ettevõtete grupp on avanud kõigi KIKA kaupluste uksed Leetu ja Eestisse saabunud lemmikloomadega peredele ja kingivad neile esmatarbekaupu:

 

"Oleme valmis aitama igat lemmikloomaga sõja eest põgenevat perekonda, seega anname neile tasuta hädavajalikke asju, mille hulgas on koeratoitu või kassitoitu ning neile, kellel on kass, ka allapanu kassile. Varustame loomatoiduga kõiki lemmikloomi, mitte ainult koeri ja kasse, vaid ka väikeloomi. Ligi 600 lemmikloomaga saabunud ukrainlast on need hädaabikaubad juba kätte saanud,” rääkis J. J. Plungė toetuse pakkumisest Eestis.

 

 

 

Janita ja Tauras Plunge Lemmikloomade heategevus- ja toetusfond Ukraina lemmikloomadele

 

„Nähes inimeste suurt ühtsust üle kogu maailma ja oma partnerite soovi panustada Ukraina lemmikloomade heaolusse, oleme välja töötanud tegevuskava, kuidas kõik KIKA kliendid saavad sellesse algatusse panustada ja sõjas kannatavaid loomi toetada. Nii sündis idee asutada Janita ja Tauras Plunge heategevus- ja toetusfond.

 

Mõistame, et sõjast räsitud riigis on miljoneid lemmikloomi, kes vajavad abi olenemata sellest, kus nad parajasti koos oma omanikega on: purustatud kodudes, varjendites, punkrites või metroojaamades. Nad on kõrval ja paljude ukrainlaste jaoks võib lemmikloom olla ainsaks lähedaseks elusolendiks, ainsaks lohutuseks, ainsaks sõbraks.

 

Seetõttu, mõistes, et riik vajab abi veel pikka aega, asutasime rahvusvahelise fondi ja kutsume kõiki sellesse panustama ja päästma Ukrainas võimalikult palju lemmikloomi,” räägib fondi asutaja Janita J. Plungė ja tuletab meelde, et fondi on võimalik panustada veebis, toetusfondi lehel ja kõigis KIKA füüsilistes kauplustes.

 

 

Varjupaik KIKA ettevõtete grupi töötajate peredele

 

„Juba mitmendat aastat on meie ettevõttes töötanud umbes 30 Ukraina kodanikku, valdavalt mehed, kelle pered – naised ja lapsed – on jäänud Ukrainasse. Osa neist on juba õnnestunud Leetu tuua, töötame selle nimel, et kõik pered jõuaksid turvaliselt meie maale.

 

Räägime oma töötajatega, garanteerime igaühele, et võtame vastu kõigi pered, anname elamispinna, toetust ning vajadusel ka tööd. Iga elu on meile meeletult tähtis ja selle eest võitleb kogu meie meeskond,” ütles Janita J. Plungė, lisades, et ettevõtete grupi eesmärk on teha kõik endast olenev, et aidata vähemalt üht, mitut või mitutkümmet inimest, last või nende lemmiklooma, kes on kannatada saanud selle kohutava sõja tõttu.

 

Если бы у вашего питомца были большие пальцы на лапках, он точно следил бы за новостями KIKA. Подпишитесь на рассылку и получите скидку на корзину -20%!